20:46 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί πάνω από 800 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού COVID-19, καθιστώντας τη ως τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, οι επιστήμονες θεωρούν πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν την κατάσταση.

Ο κορονοϊός COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έχει πλήξει τουλάχιστον 114 και η χώρα που έχει γίνει η μεγαλύτερη εστία, εκτός της Κίνας, είναι η Ιταλία, όπου οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 800 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περισσότερα από 12.000.

Μάλιστα, η θνησιμότητα του κορονοϊού έχει φτάσει το 5% στην Ιταλία και είναι μεγαλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο που ανέρχεται σε 3,4%, κατά τον ΠΟΥ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ιταλία, σύμφωνα με το livescience.com, έχει τόσους πολλούς θανάτους ίσως οφείλεται στο ότι το 23% του πληθυσμού είναι από 65 ετών, όπως αναφέρουν οι «New York Times». Η μέση ηλικία στην ευρωπαϊκή χώρα είναι 47,3 έτη σε σχέση με τα 38,3 στις ΗΠΑ. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία, είναι μεταξύ 80 και 90 ετών, ηλικιακή ομάδα η οποία είναι ευάλωτη σε σοβαρές επιπλοκές του COVID-19.

Η Όμπρι Γκόρντον, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, δήλωσε στο Live Science:

«Αναμένετε ότι το ποσοστό θνησιμότητάς τους θα είναι υψηλότερο κατά μέσο όρο».

Επιπροσθέτως, όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τόσο είναι πιθανή η ανάπτυξη μιας συνθήκης που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι ο καρκίνος και ο διαβήτης, επισημαίνει η Κρις Τζόνσον, επιδημιολόγος στο Temple University College. 

Η Γκόρντον, ακόμα, υποστηρίζει πως οι πολλοί ασθενείς σε μια μόνο περιοχή μπορεί να δοκιμάσει την αντοχή του ιατρικού συστήματος. Επίσης, η ίδια σημείωσε ότι όσο οι έλεγχοι εξαπλώνονται, τόσο θα εντοπίζονται ακόμα και ήπιες περιπτώσεις. Έτσι, στη Νότια Κορέα, η θνησιμότητα ανέρχεται σε 0,6% αφού περισσότερα από 140.000 τεστ.

Η Τζόνσον, από την πλευρά της, τονίζει ότι άτομα με πιο ήπια συμπτώματα, ή όσοι είναι νεότεροι, μπορεί να μην ελέγχονται, οπότε η ίδια υποψιάζεται ότι το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας στην Ιταλία πλησιάζει τον παγκόσμιο μέσο όρο, δηλαδή το 3,4%.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νεκροί, κορονοϊός, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK