20:33 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ενοχλημένη η Ευρώπη με την απόφαση Τραμπ να βάλει «στοπ» στα ταξίδια των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού. «Μονομερής απόφαση, χωρίς διαβούλευση».

Για «μονομερή» και «χωρίς διαβούλευση» απόφαση εκ μέρους των ΗΠΑ κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχολιάζοντας την απόφαση Τραμπ να μπλοκάρει τα ταξίδια των Ευρωπαίων στην Αμερική, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου Σαρλ Μισέλ για την ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ:

«Ο κορονοϊός αποτελεί μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ήπειρο και η οποία απαιτεί συνεργασία και όχι μονομερή δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει αποφασιστική δράση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.»

Αναστολή για 30 μέρες στα ταξίδια από Ευρώπη προς ΗΠΑ

Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο άφησε εκτός του περιορισμού ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για 30 ημέρες τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό για τον κορονοϊό.

Λίγο αργότερα, βέβαια, οι άνθρωποι του προέδρου έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο Τραμπ δεν αναφερόταν στα εμπορεύματα και τα αγαθά, αλλά σε ανθρώπους.

«Αυτές οι απαγορεύσεις δεν θα ισχύουν μόνο για το τεράστιο όγκο του εμπορίου και του φορτίου, αλλά για διάφορα άλλα πράγματα, όπως το εγκρίνουμε. Οτιδήποτε έρχεται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ είναι αυτό που συζητάμε».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ταξίδι, Ντόναλντ Τραμπ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK