09:05 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Η επιδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.926 ανθρώπους παγκοσμίως ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ περισσότερα από 131.460 σε 116 χώρες.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις, ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Πάνω από 1.000 οι νεκροί στην Ιταλία

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού COVID-19, καθιστώντας τη ως τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των νεκρών την Τετάρτη ήταν 827, ενώ σήμερα έχασαν τις ζωές τους ακόμα 188 άνθρωποι, όπως ανακοίμωσε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της χώρας, Άντζελο Μπορέλι.

«Έχουμε 213 αναρρώσεις από τον κορονοϊό σήμερα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.258... Έχουν επίσης σημειωθεί 188 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο», τόνισε ο κ. Μπορέλι σε ενημέρωση.

 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ρώμη, εκκλησίες, Εκκλησία, νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK