ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία προετοιμάζεται να εισέλθει στο στάδιο 3 του ιατρικού συναγερμού λόγω της πανδημίας κορονοϊού Covid-19, με αρκετό από το γαλλικό πληθυσμό να φοβάται ακόμη και ν' αγγίξει τις μπάρες του μετρό, τα κουμπιά στα ασανσέρ αλλά και τα νομίσματα.

Για τους παραπάνω λόγους, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ρώτησε τον καθηγητή Ντιντιέ Λεπελετιέ, μέλος του γαλλικού συμβουλίου για τη δημόσια υγεία, αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο κορονοϊός Covid-19 μεταδίδεται μόνο με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η άμεση αναπνευστική μεταφορά μέσω μικροσταγονιδίων.

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι πιθανόν ασθενείς να φορούν μάσκες, να φτερνίζονται στον αγκώνα τους και να κρατούν τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση από τους άλλους», ανέφερε ο καθηγητής στη γαλλική εφημερίδα.

Όσον αφορά στον άλλο τρόπο μετάδοσης, ο καθηγητής Λεπελετιέ ανέφερε ότι «ο κορονοϊός είναι ένας εύθραυστος ιός στο περιβάλλον. Μπορεί να επιβιώσει λίγες ώρες στις επιφάνειες: τις μπάρες του μετρό, τα νομίσματα, τα κουμπιά των ασανσέρ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διάρκεια ζωής του κορονοϊού εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία, την παρουσία βιολογικών υγρών, καθώς και το ποσοστό του κορονοϊού που αυτά περιέχουν.

«Υπάρχει κίνδυνος κάποιος να μολυνθεί από επαφή, αλλά ο κύριος κίνδυνος είναι από την αναπνευστική οδό, εισπνέοντας τα σταγονίδια ενός ατόμου που φτερνίζεται ή φτύνει κοντά του», καταλήγει ο καθηγητής.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Γαλλία, Μετρό, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK