ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα νεογέννητο μωρό βγήκε θετικό στο τεστ για κορονοϊό, αμέσως μετά τη γέννησή του στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η μητέρα του παιδιού – επίσης θετική στον κορονοϊό- νοσηλεύτηκε λίγες μέρες πριν από τη γέννα με την υποψία πνευμονίας.

Συγκεκριμένα, το μωρό γεννήθηκε στο Ένφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο, από γυναίκα με συμπτώματα πνευμονίας, και βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό Covid-19, λεπτά μετά τη γέννα, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Το νεογέννητο θεωρείται το νεαρότερο κρούσμα κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η μητέρα του, που μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο North Middlesex University Hospital λίγες μέρες πριν τη γέννα, είναι επίσης φορέας της νόσου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Δύο ασθενείς από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο North Middlesex University Hospital βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο και ο άλλος νοσηλεύεται σε θάλαμος απομόνωσης», ανέφερε αργότερα το νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το βρέφος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό Covid-19 στη μήτρα ή μολύνθηκε στη γέννα.

Ο καθηγητής Κρις Γουίτι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, είχε προηγούμενα αναφέρει ότι η έγκυος γυναίκα δεν έπρεπε να ανησυχεί για τον κορονοϊό.

Οι αρχές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη κλινικά στοιχεία ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από το μητρικό γάλα, σημειώνει ο Guardian.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Λονδίνο, μωρό, νεογέννητο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK