ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Ο κ. Χοπ επεσήμανε πως πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το εμβόλιο «εξαρτάται από το Ινστιτούτο "Πάουλ Έρλιχ", τον γερμανικό φορέα για τα εμβόλια».

Ο μεγαλομέτοχος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας CureVac, Ντίτμαρ Χοπ, ανέφερε σήμερα πως ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το εμβόλιο «εξαρτάται από το Ινστιτούτο "Πάουλ Έρλιχ", τον γερμανικό φορέα για τα εμβόλια» τόνισε ο κ. Χοπ.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε ζώα και έπειτα σε ανθρώπους.

«Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, ενόψει του πιθανότατα νέου κύματος του κορονοϊού», υπογράμμισε ο κ. Χοπ στο αθλητικό πόρταλ «Sport1».

Η Γερμανία κλείνει οίκους ανοχής, αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη λειτουργία τους αναστέλλουν οι οίκοι ανοχής, οι αθλητικές επιχειρήσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις (δημόσιες και ιδιωτικές), οι πισίνες, τα γυμναστήρια κ.α.

Αντίθετα, κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σημεία πώλησης τροφίμων, οι εβδομαδιαίες αγορές, οι υπηρεσίες delivery, τα φαρμακεία, τα καταστήματα ιατρικού εξοπλισμού, τα πρατήρια καυσίμων, οι τράπεζες και τα ταχυδρομεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη «Bild», το Βερολίνο εξετάζει τα εστιατόρια και όλα τα «μη απαραίτητα» καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όπως και την απαγόρευση των εκκλησιαστικών υπηρεσιών.

Κλειστά παραμένουν και τα σχολεία όλης της χώρας ενώ η κυβέρνηση έχει προσωρινά επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία το Λουξεμβούργο και τη Δανία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, εμβόλιο, θεραπεία, Γερμανία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK