16:39 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Eurovision 2020 (36)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός COVID-19, που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, έχει θέσει εν αμφιβόλω τη διοργάνωση πολλών σημαντικών γεγονότων, όπως είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision και η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), με σημερινή (17/03) ανακοίνωσή της, υπογράμμισε πως σύντομα θα λάβει την τελική απόφασή της και αφού εξετάσει όλα τα στοιχεία.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) εξέδωσε ανακοίνωση, σήμερα (17/03), στην οποία αναφέρει ότι εξετάζει προσεκτικά όλα τα δεδομένα σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στη σκιά του κορονοϊού COVID-19, που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του διαγωνισμού τραγουδιού στο Twitter, αναφέρεται το εξής:

«Γνωρίζουμε ότι εναγωνίως περιμένετε νεότερα σχετικά με το μέλλον του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Με μια διαρκώς εναλλασσόμενη κατάσταση αναφορικά με τον κορονοϊό και τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να συμβουλευτούμε, κάθε σημαντικό στοιχείο πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρωσίας. 

​Ήδη, οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας και του Ισραήλ έχουν αναβάλει το ταξίδι τους στην Ολλανδία για τα γυρίσματα της postcard τους, δηλαδή του βίντεο που προβάλλεται πριν από την εμφάνιση της εκάστοτε συμμετοχής.

Επίσης, έχουν αναβληθεί και τα πάρτι, σε Άμστερνταμ, Λονδίνο και Μαδρίτη, που γίνονται πριν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- 1.416 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχουν πεθάνει 24 άνθρωποι.

Θέμα:
Eurovision 2020 (36)
Tags:
κορονοϊός, European Broadcasting Union (EBU), Eurovision 2020, Eurovision
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK