ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκρεμπρεγιέσους.

Οι ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Κλούγκε επεσήμανε πως: «κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκρεμπρεγιέσους, σημείωσε πως μετά την Κίνα, οι χώρες της Ευρώπης απαριθμούν τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους, σε ολόκληρο τον κόσμο από την έξαρση του κορονοϊού.

«Η Ευρώπη έχει γίνει πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19, με τους περισσότερους θανάτους και επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από την Κίνα», εξήγησε ο κ. Τέντρος, ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε πως οι χώρες που δεν έχουν ακόμη κάποιο κρούσμα, δεν θα πρέπει να εφησυχαστούν και να αντιμετωπίσουν με αμέλεια την απειλή.

«Κάθε χώρα που σκέφτεται ότι δεν θα συμβεί σε εμάς, κάνει ένα θανατηφόρο λάθος. Μπορεί να συμβεί στον καθένα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ευρώπη, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, νεκροί, κρούσματα, ΠΟΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK