ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Σε μια «τρομακτική» πρόβλεψη σχετικά με την εξέλιξη των πιθανών κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, προχώρησε σημαίνων επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Μέχρι και 55.000 κρούσματα κορονοϊού θα μπορούσαν να υπάρχουν στη Βρετανία, παραδέχτηκε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, μιλώντας σε Βρετανούς βουλευτές.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, παρατήρησε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι αντιστοιχούν σε κάθε καταγεγραμμένο νεκρό από τον κορονοϊό και ως εκ τούτου «υπάρχουν τώρα περίπου 55.000 κρούσματα».

Ο Χαντ ρώτησε τον Πάτρικ Βάλανς εάν θεωρεί ότι αυτός ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ένας πολύ λογικός τρόπος να δει κανείς τα πράγματα, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ισχυρισμό.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι εάν ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό δεν ξεπεράσει τους 20.000, αυτό θα ήταν «ένα καλό αποτέλεσμα»!

Αναλυτικά ο Πάτρικ Βάλανς δήλωσε:

«Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τους νεκρούς κάτω από 20.000, αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, βάσει των όσων προσδοκούμε για την εξέλιξη της επιδημίας. Είναι, βέβαια, φριχτό σαν νούμερο. Είναι ένας τεράστιος αριθμός θανάτων και μια τεράστια πίεση προς το σύστημα υγείας μας».

Ο Βάλανς εξήγησε ότι οι ετήσιοι θάνατοι από την εποχική γρίπη στη Μεγάλη Βρετανία αγγίζουν τους 8.000.

Όσον αφορά, το ζήτημα των νόμων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση και την πιθανή άρση τους, ο Πάτρικ Βάλανς δήλωσε: 

«Δεν μπορώ να προβλέψω τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει», επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι τα μέτρα αυτά θα είναι σε ισχύ για μήνες.

Ερευνητές, πάντως, από το Imperial College of London, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι τα μέτρα σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις θα ισχύουν συνολικά για 18 μήνες.

Ακόμη 14 νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία

Στους 67 ανήλθαν οι νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς άλλοι 14 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ηλικία των ασθενών κυμαίνονταν από τα 45 μέχρι τα 93 έτη και είχαν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, Μεγάλη Βρετανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK