08:15 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, η ΕΕ αποφάσισε το κλείσιμο των εξωτερικών της συνόρων για διάστημα 30 ημερών.

Οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωαπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, για διάστημα 30 ημερών, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, ακόμη μια απόφαση που πάρθηκε αφορά τον συντονισμό της επιστροφής των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, χαιρέτησε την απόφαση και τόνισε πως από το νέο αυτό έκτακτο μέτρο εξαιρείται το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Γερμανία θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση.

Τέλος, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που επικαλείται η ίδια πηγή, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Η Κομισιόν απαγόρευσε τις άσκοπες μετακινήσεις εντός ΕΕ

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε χτες την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων εντός των κρατών της ΕΕ, προσωρινά σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έξαρσης του κορονοϊού.

Όπως η ίδια επισήμανε εξαιρούνται όσοι επαναπατρίζονται και το υγειονομικό προσωπικό.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού θα είναι αποτελεσματικά μόνο εάν υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να λάβουμε έκτακτα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας. Ας διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ροής αγαθών και βασικών υπηρεσιών εντός της εσωτερικής αγοράς μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό: η ενιαία αγορά μας αποτελεί βασικό μέσο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Συνομιλώ με όλα τα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή από κοινού, ως Ένωση», τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν.

ΠΟΥ: Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα

Οι ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Κλούγκε επεσήμανε πως: «κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, νεκροί, κρούσματα, σύνορα, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK