08:44 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί οι ειδικοί να εκτιμούν ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό COVID-19 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου 18 μήνες από σήμερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όμως πιστεύει ότι αυτό θα ήταν εφικτό να γίνει ακόμα και το φθινόπωρο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την Τρίτη (17/03) την αισιοδοξία της πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού COVID-19 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο. 

Ωστόσο, αυτή η άποψη έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών που υποστηρίζουν ότι θα απαιτηθούν μέχρι και 18 μήνες για την κυκλοφορία του.

Σε βίντεο, η Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε σε συνομιλίες με την εταιρεία CureVac, μια βιοτεχνολογική εταιρεία που εργάζεται πάνω στο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μάλιστα, η Ε.Ε. έχει προσφέρει και το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ στην εν λόγω απόπειρα.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε σύμφωνα με το Politico:

«Ελπίζω ότι με αυτή την υποστήριξη, μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο στην αγορά, ίσως πριν από το φθινόπωρο».

Ο Τόρστεν Σίλερ, εκπρόσωπος της CureVac, ανέφερε στο περιοδικό ότι η διέλευση από τις τρεις φάσεις της διαδικασίας κλινικών δοκιμών διαρκεί συνήθως «χρόνια», αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στις προβλέψεις της Φον Ντερ Λάιεν. 

Η εν λόγω εταιρεία, πάντως, βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, καθώς η ευρωπαϊκή χώρα κατηγορεί τον Αμερικανό Πρόεδρο πως επιθυμεί τα εμβόλια αποκλειστικά για αξιωματούχους του κράτους του. Η Ουάσινγκτον, βέβαια, έχει απορρίψει αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τονίζοντας πως είναι «υπερβολικοί».

Πάντως, σύμφωνα με στέλεχος της CureVac, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών αναμένεται να αρχίσει «νωρίς το καλοκαίρι».

Οι ΗΠΑ, τη Δευτέρα (16/03), άρχισαν την πρώτη φάση δοκιμών ενός εμβολίου της εταιρείας Moderna.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κορονοϊός, εμβόλιο, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK