20:42 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού Covid-19, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να κλείσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για 30 μέρες. Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και  τουριστών, έχουν μπει σε καραντίνα σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, το χιονοδρομικό κέντρο Ischgl  συνέβαλε όσο μπορούσε στη μετάδοση του κορονοϊού. Και ενώ το χιονοδρομικό έκλεισε τις πύλες του 7 εβδομάδες πριν από τον αρχικό σχεδιασμό, το κλείσιμο ήρθε πολύ αργότερα από όσο θα έπρεπε.

Όπως φαίνεται ένας τεράστιος αριθμός τουριστών από Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Γερμανία κόλλησαν κορονοϊό κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο εν λόγω χιονοδρομικό κέντρο και στη συνέχεια μετέφεραν τον ιό πίσω στις πατρίδες τους.

Ειδικότερα, αφού απήλαυσαν τις βόλτες τους στις πίστες, στη συνέχεια πήγαν για ποτάκι στο μπαρ Kitzloch κι εκεί τους περίμενε ο κορονοϊός, στο πρόσωπο ενός μπάρμαν, που πιστεύεται ότι ήταν μολυσμένος και μετέδωσε τον ιό σε τουρίστες, κυρίως από τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, περισσότεροι από τους μισούς Νορβηγούς που βγήκαν θετικοί στο τεστ για τον κορονοϊό λένε ότι κόλλησαν τον ιό στην Αυστρία, κάτι που ισχύει και για το 1/3 των κρουσμάτων στη Δανία. Ενώ, ο αριθμός των κρουσμάτων των Γερμανών που επισκέφτηκαν την Αυστρία διαρκώς αυξάνεται.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
χιονοδρομικό κέντρο, Αυστρία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK