ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ιταλία απαριθμεί περισσότερα από 30.000 κρούσματα και 2.500 θανάτους από τον κορονοϊό, και είναι η δεύτερη χώρα που πλήττεται χειρότερα, μετά την Κίνα.

Την ώρα που ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξάνεται στην Ιταλία, ένας γιατρός που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλώντας στο RT, εξήγησε πώς ο Covid-19, έπιασε την χώρα του εξαπίνης, παρά το ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο ιός έπληξε πολύ το σύστημα της δημόσιας υγείας στην γειτονική χώρα, επειδή εξαπλώθηκε ταχύτατα στο βόρειο μέρος της χώρας για αρκετές εβδομάδες πριν εντοπιστεί, δήλωσε ο δρ. Μάσιμο Γκάλι, επικεφαλής της μονάδας μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Σάκο στο Μιλάνο.

Ο γιατρός υποστήριξε ότι η ασθένεια μεταφέρθηκε στην Ιταλία από κάποιον που μολύνθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας ενώ τόνισε ότι η Λομβαρδία και άλλα μέρη της Ιταλίας διαθέτουν ένα ιδιαίτερα καλό σύστημα υγείας, αλλά ήταν απλά «αδύνατο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για μια επιδημία τέτοιου μεγέθους».

«Η πανδημία του κορονοϊού μπόρεσε γρήγορα να συντρίψει τις δυνατότητες των σημερινών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης», σημείωσε.

Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Γκάλι, ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία μπορεί να αποδοθεί, τουλάχιστον εν μέρει, στον μεγάλο αριθμό των ασυμπτωματικών ασθενών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε εξετάσεις υποβάλλονταν εκείνοι που εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα του Covid-19.

Τέλος, ο Ιταλός γιατρός, χαρακτήρισε ως «ήρωες» τους συναδέλφους του, που εργάζονται σχεδόν αδιάκοπα: «όλοι εργάζονται χωρίς ανάπαυση, με λίγες μόνο ώρες ξεκούρασης ανάμεσα στις βάρδιες», κατέληξε ο κ. Γκάλι.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ευρώπη, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK