20:43 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός (COVID-19) που πλήττει σχεδόν όλο τον πλανήτη, ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών να αναβάλλουν τη φετινή έκδοσή του, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο προγραμματιζόταν να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, αναβλήθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19).

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη (19/03) στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, αναφέρεται:

«Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία, οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που μάχονται με την ασθένεια. Σήμερα, έχουμε λάβει την ακόλουθη απόφαση: Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, 12-23 Μαΐου. Προβλέπονται αρκετές επιλογές προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία του, η κυριότερη είναι μια απλή αναβολή, στις Κάννες, μέχρι τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου 2020».

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα γνωστοποιούσαν την απόφασή τους αργότερα, ύστερα από συνεννόηση τη γαλλική κυβέρνηση, τον δήμο των Καννών, τα μέλη του συμβουλίου του φεστιβάλ, επαγγελματίες από τον χώρο του κινηματογράφου και άλλους εταίρους. 

Στις 18 Μαρτίου, η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και την κοινωνική επαφή, επιβάλλοντας lockdown σε ολόκληρη τη χώρα για τουλάχιστον 15 ημέρες εν μέσω της εκδήλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Γαλλία έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- 10.866 κρούσματα και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 243.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, φεστιβάλ Καννών, κινηματογράφος, Κάννες, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK