20:15 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από 300.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν εναγωνίως την επιστροφή στις χώρες που διαμένουν εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του σε 178 χώρες παγκοσμίως, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 10.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι περισσότερα από 245.000.

Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ΕΕ αναζητούν τρόπους που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό τους, με τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία να αποτελούν τις δύο περιοχές από παρουσιάζονται οι περισσότερες επιπλοκές για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και της Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ενώ οι προσπάθειες για την επιστροφή των Ευρωπαίων στη Βόρεια Αφρική ήταν άμεσες, οι απόπειρες της ΕΕ σε ορισμένες άλλες χώρες παρεμποδίστηκαν, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στην έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των Ευρωπαίων που διαμένουν στο εξωτερικό αφενός αλλά και των έκτακτων μέτρων που έχουν λάβει οι αεροπορικές εταιρείες αφετέρου, εξήγησε ο διπλωμάτης της ΕΕ.

«Συντονίζουμε τις επιχειρήσεις μας για να επαναπατρίσουμε χιλιάδες Ευρωπαίους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Μιλάμε για 100.000 που έχουν έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες τους, αλλά υπολογίζονται πολλοί περισσότεροι, ίσως περισσότεροι από 300.000», υπογράμμισε ο κ. Μπορέλ.

«Σιγά σιγά, όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK