07:04 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων για τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την αναστολή όλων των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεσμευτήκαμε να πράξουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους και τις εταιρείες. Το κάναμε πράξη. Χθες θέσαμε σε ισχύ την πλέον ευέλικτη βοήθεια προς τους πολίτες και τις εταιρείες. Σήμερα, ενεργοποιούμε τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, επιτρέποντας στις κυβερνήσεις να τονώσουν την οικονομία τους»

​Τα παραπάνω ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Οι έκτακτες ανακοινώσεις της Κομισιόν αφορούν όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων για τη θωράκιση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί κανόνες της Ε.Ε. συνίστανται σε δημοσιονομικό έλλειμμα έως 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος έως 60% του ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και διεθνείς οργανισμού θεωρούν δεδομένη την ύφεση της οικονομίας κατά τη διάρκεια του 2020, με την Ιταλία να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γηραιά Ήπειρος «μετράει» πάνω από 5.000 νεκρούς, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, οικονομία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσιονομική προσαρμογή, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK