22:35 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Eurovision 2020 (36)
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2020 να ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού (COVID-19), αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) προανήγγειλε την Παρασκευή (20/03) «νέο προγραμματισμό» για να τιμήσει τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για τη φετινή έκδοση.

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ, ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού (COVID-19), αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) προανήγγειλε νέο προγραμματισμό για να τιμήσει τις συμμετοχές που είχαν επιλεγεί για την έκδοση του 2020. 

Ειδικότερα, η EBU αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Παρασκευή (20/03) το εξής:

«Η EBU και τα μέλη της εξετάζουν εναλλακτικό προγραμματισμό, αλλά όχι έναν διαγωνισμό, ώστε να βοηθήσουν στο να ενώσουν και στο να ψυχαγωγήσουν το κοινό σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής. Είναι πρόθεσή μας σε αυτόν τον προγραμματισμό, και στις διαδικτυακές πλατφόρμες μας τους επόμενους μήνες, να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που είχαν ήδη επιλεγεί για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θεωρούνται άκυρα για την έκδοση του 2021 - αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για τους καλλιτέχνες.

Άλλωστε, πολλές χώρες έχουν ήδη αναθέσει σε καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, την εκπροσώπησή τους και σε αυτόν της επόμενης χρονιάς.

Με τη Stefania η Ελλάδα στη Eurovision 2021

Η ΕΡΤ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Stefania, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όπως έγραψε και σε σχετική δημοσίευσή της στο Instagram.

Μεταξύ άλλων, η Stefania ανέφερε:

«Θέλω και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ΕΡΤ, όχι μόνο για την επιλογή μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, αλλά κυρίως για το ότι θέλουν να το κάνω ξανά το 2021. Δείχνοντας της υποστήριξή σας δύο φορές σημαίνει πολλά για εμένα και δεν θα σας απογοητεύσω. Θα τα πούμε, λοιπόν, στο Ρότερνταμ το 2021».
Θέμα:
Eurovision 2020 (36)
Tags:
κορονοϊός, European Broadcasting Union (EBU), Eurovision 2020, Eurovision
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK