16:27 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία διαθέτει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νεκρών από τον κορονοϊό στη Γηραιά Ήπειρο, μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού, μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, ενώ μάλιστα αυτός και η κυβέρνησή του είναι έτοιμοι να λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κ. Φιλίπ, ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες από την Τρίτη θα μπορούν να ασκούνται μόνοι τους ή με τα παιδιά τους μία φορά τη μέρα, όχι για περισσότερο από μια ώρα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.

«Πολλοί πολίτες επιθυμούν να επιστρέψει η κανονικότητα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα». υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρόσθεσε πως: «πιστεύουμε ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουμε πάρει, θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά, και θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες».

Στους 860 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Πάνω από 185 νέους νεκρούς επιβεβαίωσαν οι γαλλικές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 186 τις τελευταίες 24 ώρες, με τη «μαύρη λίστα» να φθάνει στους 860 θανάτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί σχεδόν 369.000 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 16.300.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τον COVID-2019 έχουν πληγεί σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη, με τον ιό να βρίσκεται σε περίοδο «επιτάχυνσης»

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
μέτρα προστασίας, κρούσματα, νεκροί, Εντουάρ Φιλίπ, Γαλλία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK