08:26 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός (COVID-19) ανάγκασε τη Γαλλία να αποσύρει όσα στρατεύματά της υπήρχαν στο Ιράκ στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Chammal» που είχε αρχίσει το 2014.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) είναι ραγδαία και έχει φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνία του πλανήτη, με αποτέλεσμα η Γαλλία να αποσύρει στρατεύματά της από το Ιράκ μέχρι νεωτέρας.

Ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας είπε την Τετάρτη (25/03):

«Η Γαλλία έχει πάρει την απόφαση να επαναπατρίσει μέχρι νεωτέρας το προσωπικό της που αναπτύχθηκε κατά την "Επιχείρηση Chammal" στο Ιράκ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περίπου 100 στρατιώτες βρίσκονταν στη χώρα και σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχίζονταν. 

Ο Αμπντουλ-Καρίμ Χαλάφ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Αντίλ Αμπντού-Μαχντί, δήλωσε στην εφημερίδα «Al-Sabah», την Τετάρτη (25/03), ότι τα γαλλικά στρατεύματα έχουν ήδη εγκαταλείψει το Ιράκ.

Από το 2014, η «Επιχείρηση Chammal» της Γαλλίας κάλυψε τόσο το Ιράκ όσο και τη Συρία και αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την επέκταση του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου» τρομοκρατών.

Ως εκ τούτου, έκανε αεροπορικές επιθέσεις και στις δύο προαναφερθείσες χώρες και, μάλιστα, έστειλε και στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, στρατεύματα, στρατιώτες, Ιράκ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK