06:08 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Με διπλό στέλεχος του κορονοϊού (COVID-19) φαίνεται πως έχει προσβληθεί ένας ασθενής στην Ισλανδία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γενετικής deCODE, Κάρι Στέφενσον.

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει φτάσει σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη και στη μακρινή Ισλανδία καταγράφηκε ένας ασθενής, ο οποίος έχει μολυνθεί από δύο στελέχη του.

Το δεύτερο στέλεχος είναι μια μετάλλαξη του αρχικού νέου κορονοϊού και θεωρείται πως είναι η πρώτη καταγεγραμμένη μόλυνση από COVID-19 αυτού του είδους.

Ο Κάρι Στέφανσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γενετικής deCODE, μίλησε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισλανδίας (RÚV) και είπε πως το μεταλλαγμένο δεύτερο στέλεχος θα μπορούσε να είναι πιο κακό ή μολυσματικό επειδή οι άνθρωποι που «κόλλησαν» από τον ασθενή με διπλό στέλεχος, βρέθηκαν μόνο να έχουν το δεύτερο. 

Αν συμβαίνει αυτό, ο ιός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί για να γίνει περισσότερο μολυσματικός με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ο κ. Στέφενσον δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grapevine.is.

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, ο ίδιος τόνισε ότι η μετάλλαξη που βρέθηκε στο δείγμα, το οποίο ελήφθη από τον προσβεβλημένο ασθενή με το διπλό στέλεχος του κορονοϊού, δεν έχει εντοπιστεί εκτός της Ισλανδίας.

Οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στην Ισλανδία από δείγματα ασθενών θεωρούνται πως προέκυψαν επειδή ο COVID-19 έφτασε στο νησιωτικό κράτος από μεγαλύτερο εύρος περιοχών, σύμφωνα με τον επιστήμονα.

Μάλιστα, επισήμανε πως -με βάση τις εκτιμήσεις του- τουλάχιστον το 1% των Ισλανδών έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στο εν λόγω κράτος έχουν καταγραφεί 737 κρούσματα και δύο θάνατοι.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ισλανδία, ασθενής, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK