16:24 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πρόβατα μπορεί να μην θεωρούνται κατοικίδια ζώα, αλλά ένας 50χρονος στη Γαλλία βγήκε βόλτα, την Τετάρτη (25/03), προσπαθώντας να παρακάμψει τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό (COVID-19) και συνελήφθη.

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει πλήξει και τη Γαλλία, αλλά η εφευρετικότητα ενός άνδρα στη Γαλλία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού προσπάθησε να παρακάμψει τα αυστηρά μέτρα, βγαίνοντας βόλτα στο πάρκο με δύο πρόβατα, θεωρώντας τα έτσι σαν κατοικίδια ζώα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία στην Κοιλάδα του Λίγηρα συνέλαβε, την Τετάρτη (25/03), σε μια πόλη κοντά στο Σεντ Ετιέν, έναν άνδρα που προέβη στην προαναφερθείσα πράξη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές με ανάρτησή τους στο Twitter.

Ένας 50χρονος πήγε σε ένα πάρκο κλειστό για το κοινό, συνοδευόμενο από δύο πρόβατα, πιστεύοντας ότι ήταν «εντός των δικαιωμάτων του», αναφέρουν οι αρχές. Η Αστυνομία, αρχικά, πίστεψε ότι επρόκειτο για φάρσα προτού μιλήσει με τον περιπατητή.

​Τα πρόβατα δεν θεωρούνται κατοικίδια ζώα

Στο Twitter, ο λογαριασμός της Εθνικής Αστυνομίας αξιοποίησε την ευκαιρία ώστε να υπενθυμίσει ότι τα πρόβατα δεν θεωρούνται κατοικίδια ζώα και «δεν επιτρέπεται μια παρεκκλίνουσα έξοδος κατά τη διάρκεια του περιορισμού». Το ίδιο ισχύει για τα λάμα, τους βόες, τους αλιγάτορες και άλλα είδη.

Άλλωστε, το βράδυ της Δευτέρας (23/03), ο πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, επιβεβαίωσε στο TF1 τη βούλησή του να ενισχύσει τα μέτρα περιορισμού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, μέτρα προστασίας, πρόβατα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK