ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (213)
0 20
Βρείτε μας

Στο Μπέργκαμο έφτασαν Ρώσοι ειδικοί ώστε να συνδράμουν την Ιταλία στην προσπάθειά της για την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19), φέρνοντας μαζί τους σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) συνεχίζεται στην Ιταλία και Ρώσοι ειδικοί αφίχθησαν στο Μπέργκαμο για να καταπολεμηθεί η διάδοση του θανατηφόρου ιού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το εξής:

«Μια συνοδεία ειδικών οχημάτων με στρατιωτικούς ειδικούς του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας έφτασε στο αεροδρόμιο "Όριο Αλ Σέριο" στο Μπέργκαμο, όπου θα εγκατασταθεί ένα κοινό ιταλορωσικό αρχηγείο για την καταπολέμηση της μόλυνσης από τον κορονοϊό».

Οι ειδικοί έφεραν στο Μπέργκαμο κινητό σύστημα ανάλυσης και διάγνωσης, φορητές μονάδες απολύμανσης υψηλής απόδοσης με αποθέματα απολυμαντικών, καθώς και εξοπλισμό που βοηθά τους ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. 

Ο ρωσικός στρατός έφτασε στην Ιταλία για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19, ύστερα από συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε.

Σε ένα ιστορικά άνευ προηγουμένου μέτρο, ο ρωσικός στρατός έστειλε πάνω από δεκαπέντε αεροσκάφη που μεταφέρουν ιατρούς και ιολόγους, μαζί με εξοπλισμό διάγνωσης και απολύμανσης για να βοηθήσουν το μεσογειακό έθνος να επιβραδύνει τη διάδοση της τρέχουσας πανδημίας.

Η Ιταλία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μετρά πάνω από 7.500 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και συνολικά 74.386 κρούσματα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (213)
Tags:
κορονοϊός, Ιταλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK