15:10 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (234)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατάσταση με την πανδημία κορονοϊού στην Ιταλία παραμένει κάτι περισσότερο από τραγική. Υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη προστατευτικών μασκών, που μια εταιρεία προσανατολίζεται στη μετατροπή μασκών κατάδυσης.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνει μια μάσκα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο και αναπνευστήρα, αλλά πρέπει να υποστεί μετατροπή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο αναπνευστήρας πρέπει να αντικατασταθεί από μια συγκεκριμένη βαλβίδα – τυπωμένη σε 3D εκτυπωτή-  που θα επιτρέπει τόσο την προστασία από τον κορονοϊό όσο και την σωστή κυκλοφορία αέρα.

Όπως εξηγεί η κατασκευάστρια εταιρεία, η ιδέα προήλθε από έναν Ιταλό γιατρό, τον Ρενάτο Φαβέρο, από το νοσοκομείο Gardone Vol Trompia.

Ειδικότερα, ο Δρ. Φαβέρο «άκουσε για την εταιρεία μας από ένα συνάδελφό του σε μια ιατρική εγκατάσταση για την οποία κατασκευάζουμε βαλβίδες έκτακτης ανάγκης για αναπνευστήρες με 3D εκτύπωση. Αναλύσαμε την πρότασή του και καταλήξαμε ότι η μάσκα Decathlon Easybreath ήταν εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στο αίτημά του».

Αξίζει να σημειώσουμε πως όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, το εξάρτημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε ερευνητικά κέντρα στη Γαλλία, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, καλύπτοντας τις υγειονομικές απαιτήσεις.

«Παρείχαμε τα σχέδια 3D εκτύπωσης σε ερευνητικά κέντρα τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ιταλία, όπου δοκιμάζεται το κατά πόσο το προϊόν μπορεί ή όχι να χρησιμοποιηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία αθλητικών ειδών δε συνιστά τη χρήση της μάσκας από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να τη μετατρέψουν από μόνοι τους.

Δείτε το βίντεο:

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (234)
Tags:
Γαλλία, Ιταλία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK