ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (210)
0 31
Βρείτε μας

Αιτία αποτελεί η άρνηση ορισμένων χωρών μελών για υιοθέτηση των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε την Πέμπτη ότι απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την εκδήλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλία «δεν αποδέχεται» τα σχέδια της ΕΕ επειδή είναι πολύ δειλά, τόνισε ο κ. Κόντε, όπως αναφέρει το γραφείο του, την ώρα που η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

«Πρέπει να αντιδράσουμε με τη λήψη καινοτόμων οικονομικών μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Μάλιστα, ο Ιταλός ηγέτης είπε ότι έδωσε στην ΕΕ 10 ημέρες για να βρει κατάλληλες λύσεις, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι θα κάνει εκείνος σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Τέλος, σύμφωνα με το γραφείο του κ. Κόντε, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ φέρεται να συμφώνησε με την προθεσμία των 10 ημερών.

Πάνω από 8.000 οι νεκροί στην Ιταλία

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η Ιταλία είναι η χώρα που απαριθμεί τους περισσότερους νεκρούς από τον COVID-19.

Ακόμη 662 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες 24 ώρες τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, με τον αριθμό των θυμάτων στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας φτάνει τα 8.165.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται σε 80.539.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη η Ιταλία μετρούσε 74.386 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά, δηλαδή μέσα σε μια ημέρα καταγράφηκαν περίπου 6.000 νέοι ασθενείς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (210)
Tags:
Τζουζέπε Κόντε, ευρωομόλογο, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK