ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 02
Βρείτε μας

Πέντε είναι οι παράγοντες που στην Γερμανία παρατηρούνται λιγότεροι θάνατοι από τον κορονοϊό συγκριτικά με τη γειτονική Ιταλία.

Περίπου 40.000 κρούσματα και 200 νεκροί (ποσοστό θνητότητας 0,5%), καταγράφονται στη Γερμανία, η οποία βρίσκεται χαμηλά στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται από τον COVID-19.

Ο Ρίτσαντ Πίμποντι, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει, πως το ποσοστό θνητότητας στην Γερμανία, το οποίο στην πραγματικότητα είναι πιθανότατα ακόμη χαμηλότερο, θεωρείται «άξιο απορίας» ενώ προσθέτει παράλληλα πως δεν πρέπει να γίνονται συγκρούσεις ανάμεσα στις χώρες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παράγοντες όπως ο χρόνος της επιδημίας, οι ηλικίες, ο τρόπος που διενεργούνται τα τεστ, η διαφορά στα συστήματα υγείας και η ιχνηλάτηση των θυμάτων παίζουν τον ρόλο τους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Αρχικά, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται πιθανότατα πιο μπροστά από την Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες πιθανότατα ο ιός καθυστέρησε να εντοπιστεί και, ως αποτέλεσμα, μολυσμένα άτομα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στον πληθυσμό, μεταδίδοντας τον ιό.

Σε ό,τι αφορά τα διαγεγνωσμένα κρούσματα, ο μέσος όρος ηλικίας στην Ιταλία (63 έτη) ήταν πολύ υψηλότερος από ό,τι στην Γερμανία (45 έτη). Επιπλέον, το ποσοστό των ασθενών άνω των 70 ετών ήταν π.χ. στην Νότια Κορέα 9%, ενώ στην Ιταλία 40%. Στην Γερμανία, το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» καταγράφει την ηλικιακή ομάδα «άνω των 60», στην οποία επίσης το ποσοστό είναι χαμηλότερο από ό,τι στην Ιταλία.

«Στην Γερμανία υπάρχει μια πολύ επιθετική στρατηγική σε ό,τι αφορά τα τεστ, για αυτό και είναι πιθανό μεταξύ των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να βρίσκονται και κάποια ελαφρά περιστατικά. Επιπλέον, σε κάποιες χώρες γίνονται εξετάσεις και μετά θάνατον, σε άλλες όχι. Και αυτό το στοιχείο αλλάζει τις στατιστικές», επισημαίνει ο ειδικός .

Επίσης, όσο καλύτερα προετοιμασμένα είναι τα νοσοκομεία, τόσο περισσότερους μπορούν να σώσουν, επισημαίνει ο Συντονιστής Επειγουσών Καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν.

«Εάν τα νοσοκομεία υπερφορτωθούν από μεγάλους αριθμούς ασθενών, πρόκειται πολύ απλά για θέμα δυνατοτήτων, σε ποιο βαθμό μπορεί πια να προσφερθεί η αναγκαία φροντίδα», αναφέρει. Τρεις παράγοντες είναι σημαντικοί για αυτό, εξηγεί ο κ. Πίμποντι, «ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ, η επάρκεια σε προστατευτικό εξοπλισμό του προσωπικού και η καλή εκπαίδευση των στελεχών στις ΜΕΘ».

Στην Ιταλία, με 60 εκατομμύρια κατοίκους, πριν από την κρίση υπήρχαν 5.000 κλίνες σε ΜΕΘ. Στην Γερμανία όμως, με περίπου 80 εκατομμύρια κατοίκους, πριν από την κρίση υπήρχαν 28.000 κλίνες, οι οποίες αυτές τις μέρες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Τέλος, η Γερμανία είναι από τις χώρες που χειρίστηκαν αποτελεσματικά το ζήτημα της ιχνηλάτησης των επαφών, ενώ είναι και μεταξύ των χωρών οι οποίες έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών τους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ευρώπη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK