ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 0 0
Βρείτε μας

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) παρέπεμψε η Άνγκελα Μέρκελ για την επίλυση της οικονομικής πτυχής από την κρίση του κορονοϊού (COVID-19) με δηλώσεις της μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που έγινε την Πέμπτη (26/03).

Η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε των Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την επίλυσης της κρίσης του κορονοϊού (COVID-19), κατά τη διάρκεια διαδικτυακών δηλώσεών της, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που έγινε την Πέμπτη (26/03) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ειδικότερα, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε:

«Πιστεύω ότι με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έχουμε ένα εργαλείο κατάλληλο για τις κρίσεις, το οποίο μας ανοίγει πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις θεμελιώδεις αρχές μας».

Η ίδια προειδοποίησε για βαρύτερες επιπτώσεις σε σχέση με την οικονομική κρίση του 2008 και, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και παρέπεμψε στους Υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι έχουν διάστημα δύο εβδομάδων για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. 

Η ίδια συνεχάρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ταχύτητα και την ευελιξία που επέδειξε -όπως είπε- σχετικά με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης για τα κράτη-μέλη. Επίσης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλία για την προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού για το νοσηλευτικό προσωπικό, που αναμένεται να βοηθήσει τις μικρότερες χώρες.

Ακόμα, η κ. Μέρκελ έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, επισημαίνοντας πως η Γερμανία έχει αναλάβει τη φροντίδα ασθενών από την Γαλλία και την Ιταλία και επισήμανε πως διευκολύνεται ο επαναπατρισμών πολιτών σε διάφορα κράτη-μέλη.

Όσο για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, ήταν σαφής, σημειώνοντας:

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο να μιλάμε για χαλάρωση, αφού δεν έχει ακόμη κριθεί η αποτελεσματικότητά τους. Πρέπει πραγματικά να παρακαλέσω τους ανθρώπους στην Γερμανία να κάνουν υπομονή».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι σε καραντίνα μιας και ήρθε σε επαφή με γιατρό, που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, και παραδέχθηκε ότι της λείπει η προσωπική επαφή με τους συνεργάτες της, ιδίως στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει πλέον τηλεφωνικώς.

Το αίτημα για τα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτρέψει το συντομότερο δυνατό την υποδοχή ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία διότι, όπως είπε, «κάθε μέρα μετράει».

Σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «ανακουφισμένη»

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, ομόλογο, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Ένωση, ESM
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK