07:02 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ότι διακυβεύεται η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αναφέρθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη (26/03) στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι, στη σκιά της κρίσης του κορονοϊού (COVID-19), διακυβεύεται η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της ζώνης Σένγκεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη (26/03). 

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», δήλωσε ο Μακρόν στους ηγέτες στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται έναν Γάλλο διπλωμάτη, συμπληρώνοντας: «Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι ο θάνατος της Σένγκεν».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, και σχολίασε πως οι δύο χώρες -μαζί με άλλα κράτη- προετοιμάζουν «μια ισχυρή πρωτοβουλία» εν μέσω της πανδημίας δίχως, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

​Η Ε.Ε. των 27 κρατών-μελών δεν φαίνεται να βρίσκει κοινό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και έτσι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, πολλά έθνη έχουν εφαρμόσει περιορισμούς και κλείσουν τα σύνορα με άλλα μέλη της Ε.Ε. ως προληπτικό μέτρο για να επιβραδύνουν τη διάδοση του ιού.

Η Πρόεδρος της Εσθονίας, Κέρστι Κάλιουλαϊντ, δήλωσε την περασμένη Τρίτη (24/03) το εξής:

«Η Ε.Ε. σήμερα δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην κύρια αποστολή της, δηλαδή να εξασφαλίσει τη λειτουργία μιας ενιαίας αγοράς. Το κύριο καθήκον της Ε.Ε. είναι να εξασφαλίσει ενωμένο οικονομικό χώρο, ελεύθερη κυκλοφορία εργασίας, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Έχουμε προφανή προβλήματα σήμερα με τουλάχιστον τρία από αυτά τα στοιχεία».

Την Τετάρτη (25/03), ένα προσχέδιο ανακοινωθέντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υπέπεσε στην αντίληψη της Euractiv, αποκάλυψε ότι οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. έχουν ζητήσει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κέντρου διαχείρισης κρίσεων υπό το πρίσμα της ταχέως εξελισσόμενης πανδημίας του COVID-19. 

Επίσης, την Πέμπτη (26/03), οι ηγέτες της Ε.Ε. πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη διάρκειας έξι ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του οργανισμού, καθώς και τη διάταξη σχεδίου για την αποκατάσταση.

Πάντως, μέχρι την Πέμπτη (26/03), στην ευρωπαϊκή περιφέρεια είχαν καταγραφεί 29.771 νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και το σύνολό τους πλέον ανέρχεται σε 250.287.

Ακόμα, οι θάνατοι που σημειώθηκαν, τις τελευταίες 24 ώρες, έφτασαν τους 1.964 και το σύνολό τους έχει αγγίξει τους 13.950.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK