ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κομισιόν συστήνει στις χώρες που σκοπεύουν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για εξάπλωση του κορονοϊού να το κάνουν σταδιακά.

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα, προτείνει η Κομισιόν, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που φέρει τον τίτλο«Στρατηγική Εξόδου».

Το έγγραφο που φέρνει στο φως η γερμανική Die Welt, αναφέρει πως η Κομισιόν προτείνει στα κράτη να άρουν τους περιορισμούς αρχικά σε τοπικό επίπεδο και σιγά σιγά να διευρύνει το άνοιγμα, με ένα όμως μεγάλο διάστημα μεταξύ κάθε σταδίου.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, το διάστημα που προτείνεται είναι ένας μήνας μεταξύ κάθε μεμονωμένου βήματος προς την εξομάλυνση.

Το ίδιο έγγραφο αναφέρει πως τα μέτρα πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένα και για αυτό οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για περισσότερο καιρό.

Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει, σύμφωνα με το έγγραφο, να επαναλειτουργήσουν σταδιακά.

«Η άρση της απαγόρευσης που αφορά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, π.χ. τα φεστιβάλ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο», αναφέρει η Επιτροπή.

Τέλος, αναφορικά με την εργασία, η Κομισιόν τονίζει ότι δεν θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιστρέψει ταυτόχρονα στην εργασία του.

Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς και να εξετάζεται το κατά πόσο κάποιος κλάδος προσφέρεται για εργασία από το σπίτι.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός, Μέτρα, Ευρώπη, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK