22:03 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Την μη ετοιμότητα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά κράτη της ΕΕ απέναντι στην πανδημία, διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν απροετοίμαστα απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης  δήλωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεχκίνοβιτς Μπούριτς.

Η ίδια ανέφερε πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν για να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά κοινά πρότυπα.

«Το δικαίωμα στην υγεία και η ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι το πιο σημαντικό δικαίωμα από σήμερα και οι δύο αναφέρονται στις συμβάσεις μας και είναι εγγυημένες στα εθνικά συντάγματα«

Διαπιστώνει ακόμη πως περισσότερα κράτη που έχουν πληγεί αποδείχθηκαν απροετοίμαστα να ανταποκριθούν στην πανδημία.

«Θα πρέπει να αναζητήσουμε όλους τους διεθνείς μηχανισμούς μας, τους Ευρωπαϊκούς Κοινωνικούς Χάρτες, τη σύμβαση MEDICRIME της Μόσχας και τη Σύμβαση του Οβιέδο για τα ανθρωπιστικά δικαιώματα και τη βιοϊατρική, όπως και τα συνέδρια για την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία. Να αναθεωρήσουμε και να ενισχύσουμε τις ικανότητες των κρατών να συμμορφωθούν με τα κοινά μας πρότυπα και είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την εναρκτήρια σύνοδο του online νομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πλήττονται αυτή την περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στον πλανήτη.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, Ευρώπη, Συμβούλιο της Ευρώπης, σύστημα, νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK