ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τηλεδιάσκεψη μετά το Ορθόδοξο Πάσχα θα προχωρήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συντονιστούν απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για να συζητήσουν την οικονομική «απάντηση» στον κορονοϊό, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την Παρασκευή.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μια ημέρα μετά τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για πακέτο στήριξης μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ προς τις οικονομίες τους που έχουν υποστεί ζημιά από την πανδημία.

«Είναι καιρός να ετοιμάσουμε το έδαφος για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το πλάνο πρέπει να ξαναβάλει μπρος στις οικονομίες μας, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Μισέλ μέσω Twitter .

Χαρακτήρισε δε τη συμφωνία της Πέμπτης «σημαντική πρόοδο». 

Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να βρουν τρόπους για τη «δημιουργία ενός προσωρινού ταμείου ανάκτησης για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη», ανέφερε επίσης η δήλωση.

Ο Μισέλ δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, σχετικά με έναν «χάρτη πορείας» και ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επανέλθει η  ΕΕ σε μια ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη βασισμένη σε πράσινη και ψηφιακή στρατηγική . "

Το πακέτο που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς οικονομικών θα φέρει τη συνολική δημοσιονομική αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία στα 3.2 τρισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο «πακέτο στήριξης» στον κόσμο, χωρίς να υπολογίζονται τα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη σε εθνικό επίπεδο.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Σαρλ Μισέλ, COVID-19, πανδημία, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK