04:20 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (852)
0 11
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να αφήνουν κενά τα μεσαία καθίσματα κενά, αλλά θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν το οποίο επικαλείται το Reuters.

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τουρισμό και την επανεκκίνηση των ταξιδιών ανακοινώνει η Κομισιόν, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Βάσει εγγράφου το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα είναι υποχρεωμένες να αφήνουν κενές τις ενδιάμεσες θέσεις στο αεροσκάφος.

Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες, τόσο στο αεροπλάνο όσο και στα αεροδρόμια.

Παρατείνονται έως 15 Ιουνίου οι περιορισμοί στα ταξίδια

Η Κομισιόν προτείνει επίσης οι περιορισμοί για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στα 26 κράτη της Ζώνης Σένγκεν, να επεκταθούν κατά 30 μέρες έως τις 15 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανάγκες πολιτών να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους και αγαπημένα τους πρόσωπα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γεραπετρίτης: Είμαστε προετοιμασμένοι και μόνοι μας να υποδεχθούμε τον τουρισμό

Η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει τις προτάσεις της στην Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, διεμήνυσε χθες, Τρίτη, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και μόνη της τον τουρισμό.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα, Τετάρτη) είναι μια κρίσιμη ημέρα, αλλά εμείς είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και μόνοι μας για να υποδεχθούμε τον τουρισμό, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (852)
Tags:
Γιώργος Γεραπετρίτης, μάσκα προστασίας, Σένγκεν, μάσκα, κορονοϊός, αεροδρόμια, πτήσεις, αεροπλάνα, αεροπλάνο, ταξίδι, τουρίστες, τουρισμός, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK