20:25 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα συγκεκριμένο είδος τσιγάρων σταμάτα από σήμερα να πωλείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων μεντόλ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από σταδιακή απόσυρση που διήρκεσε τέσσερα χρόνια.

Η πώληση αρωματικών τσιγάρων, ανάμεσά τους και των μεντόλ, απαγορεύεται στην Ε.Ε. με βάση τη νέα νομοθεσία περί καπνίσματος που ψηφίσθηκε το 2014 και τέθηκε σε ισχύ το 2016.

Τα τσιγάρα μεντόλ αντιπροσώπευαν το 5% της αγοράς τσιγάρου ακόμη και μέχρι το 2018 και οι πωλήσεις τους βρίσκονταν σε συνεχή αύξηση από τις αρχές του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα τσιγάρα μεντόλ διευκολύνουν την εισπνοή του καπνού και πιθανόν να έχουν ρόλο στο ξεκίνημα του καπνίσματος στις νεαρές ηλικίες. Την ίδια στιγμή, συνδέονται επίσης με μεγαλύτερα επίπεδα εξάρτησης από το τσιγάρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τσιγάρα μεντόλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην ανατολική Ευρώπη, ενώ στην Πολωνία καταλαμβάνουν το 30% της αγοράς.

Στόχος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι να αποθαρρύνει τους νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα ενώ από την ίδια νομοθεσία προέρχονται οι προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του καπνίσματος που φιγουράρουν στα πακέτα των τσιγάρων.

Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, τσιγάρα, τσιγάρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK