12:43 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την επίσκεψή του στη Ρωσία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το Σάββατο το απόγευμα πως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία μετά από τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μακρόν και Πούτιν πραγματοποίησαν συνομιλίες την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης εστιάζοντας στη στρατηγική σταθερότητα και συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες τους σε αυτό το ζήτημα σε μορφή «2 + 2» με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

​«Ο διάλογος εμπιστοσύνης που ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Πούτιν συνεχίζεται. Ασφάλεια στην Ευρώπη, περιφερειακές συγκρούσεις, κλίμα και πολλά άλλα. Προχωράμε και σύντομα θα πάω στη Ρωσία» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών την Παρασκευή: «αναλύθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας. Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των υπαρχόντων μηχανισμών ελέγχου των όπλων και της ενίσχυσης της προβλεψιμότητας και της εμπιστοσύνης στη στρατιωτική σφαίρα. Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα υπό τη μορφή 2 + 2 με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Ο Μακρόν τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του χάρτη για την ουκρανική ειρήνη που συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στο Παρίσι, έκανε επίσης γνωστό η γαλλική προεδρία.

Ακόμη συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της βιοποικιλότητας, του πολιτισμού και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για διάλογο σχετικά με την κοινωνία των πολιτών.

Tags:
επίσκεψη, Ρωσία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK