16:02 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της θέσης του νέου Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και επιστρέφει στα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την απόσυρσή του από την υποψηφιότητα για τη θέση του νέου Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν. Συγκεκριμένα, ο Χόγκαν δήλωσε τα εξής σύμφωνα με δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 

«Αποφάσισα ότι δεν θα προωθήσω το όνομά μου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Επιτροπής σήμερα. Σε συνεννόηση και με την έγκριση της Προέδρου Φον ντερ Λάιεν, θα επιστρέψω άμεσα στα καθήκοντά μου ως Επίτροπος Εμπορίου». 

Ο Χόγκαν πρόσθεσε πως η τρέχουσα οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού απαιτούσε από τα έθνη να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, στη δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατήγγειλε τους δασμούς των ΗΠΑ στα αγαθά από την ΕΕ χαρακτηρίζοντάς τους ως «μη αναγκαίους». 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter πως ανυπομονεί να συνεργαστεί ξανά με τον Χόγκαν. 

​Τον Μάιο, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ, Ρομπέρτο Αζεβέντο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του στις 31 Αυγούστου αφού διετέλεσε επικεφαλής του οργανισμού για επτά χρόνια. Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω μιας σειράς επιθέσεων εναντίον του οργανισμού, κυρίως από τις ΗΠΑ. 

Ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λίτισερ, δήλωσε στις 17 Ιουνίου ότι οι δασμοί που έχουν καθοριστεί από τον ΠΟΕ είναι ξεπερασμένοι και ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες άδικα.

Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK