18:14 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, το Καράκας διέταξε την πρέσβη της ΕΕ στη Βενεζουέλα να αποχωρήσει από τη χώρα εντός 72 ωρών, με την κίνηση να έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την επιβολή κυρώσεων σε 11 αξιωματούχους της Βενεζουέλας.

Τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε εξηγήσεις η ΕΕ, σε συνέχεια της εκδίωξης του απεσταλμένου της ένωσης. 

Ο πρέσβης θα λάβει διαμαρτυρία για την απόφαση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο να απελάσει την πρέσβη των Βρυξελλών στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

«Πρόκειται να καλέσουμε τον πρέσβη του Μαδούρο στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σήμερα και, από εκεί, θα δούμε τι μέτρα θα ληφθούν» δήλωσε η εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Χθες, Δευτέρα, η Βενεζουέλα ζήτησε από την επιτετραμμένη της ΕΕ να αποχωρήσει από τη χώρα εντός 72 ωρών, αφού επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 11 αξιωματούχος της.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, προειδοποίησε ότι οι Βρυξέλλες θα προχωρήσουν σε αντίποινα εναντίον του Καράκας για την απόφασή του.

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε την απέλαση της πρέσβειρας της ΕΕ στο Καράκας. Η ΕΕ θα λάβει τα συνήθη μέτρα σε αυτήν την περίπτωση, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας» δήλωσε ο Μπόρελ, χωρίς να επεκταθεί στο ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα.

Tags:
απέλαση, Βενεζουέλα, πρέσβης, διαμαρτυρία, Βρυξέλλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK