02:49 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ισχνό προβάδισμα για τον Ζόραν Ζάεφ δείχνουν τα -μέχρι στιγμής- αποτελέσματα των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (15/07), καθώς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) προηγείται με 36,78% έναντι 35,75% του VMRO-DPMNE, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ, έχει ισχνό προβάδισμα και προηγείται με 36,78% έναντι 35,75% του VMRO-DPMNE, στο οποίο ηγείται ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, όσον αφορά στις εκλογές που έγιναν στη Βόρεια Μακεδονία την Τετάρτη (15/07)

Έτσι, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενσωμάτωση έχει φτάσει στο 70%.

Σχετικά με τα αλβανικά κόμματα, το DUI του Αλί Αχμέτι, που ήταν στην κυβέρνηση μαζί με το SDSM, συγκεντρώνει 10,31%. Έπειτα, ακολουθεί το «Συμμαχία για τους Αλβανούς» του Ζιγιαντίν Σέλα με 8,31%.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται με προβλήματα καθώς, νωρίτερα, είχε διακοπεί η λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.

Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη ομαλά, ανέρχεται στο 51%.

Tags:
Χριστιάν Μιτσκόσκι, Ζόραν Ζάεφ, εκλογές, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK