02:38 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1032)
0 30
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία ανέρχονται σε 210.697, ενώ οι νεκροί από την φονική πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 9.200.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αντιδημοκρατικά και απειλή για την ελευθερία».

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ στην διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 15.000 διαδηλωτές με σύνθημα «το τέλος της πανδημίας – ημέρα ελευθερίας».

Το πλήθος βάδισε στο κέντρο του Βερολίνου κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Φυσική άμυνα αντί εμβολιασμού» και «Κάνουμε θόρυβο επειδή κλέβετε την ελευθερία μας!».

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, πολλοί διαδηλωτές δεν φοράνε μάσκες με την αστυνομία να τους καλεί να υπακούσουν στα μέτρα ατομικής προστασίας της γερμανικής κυβέρνησης.

​Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ακροδεξιά στοιχεία όπως αναφέρεται.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν σχετική αύξηση.

Συνολικά, ωστόσο, η χώρα έχει λιγότερα περιστατικά και νεκρούς από ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γερμανία έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, αλλά παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1032)
Tags:
μέτρα προστασίας, Άνγκελα Μέρκελ, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα, Γερμανία, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK