14:33 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (301)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υποψήφιο εμβόλιο της AstraZeneca έφερε «πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα» σχετικά με την ασφάλεια και την ανοσία, ενώ η απόφαση για τη στήριξη του συγκεκριμένου υποψήφιου εμβολίου βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού και τη διανομή του σε χώρες που το έχουν ανάγκη. 

«Σήμερα, η Κομισιόν έφτασε σε μία πρώτη συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19 καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ή την επαναπροώθηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Κομισιόν έχει πλέον συμφωνήσει τη βάση για το πλαίσιο αγοράς 300 εκατ. δόσεων, με προοπτική για αγορά επιπλέον 100 εκατ., εκ μέρους των χωρών-μελών της ΕΕ. Η Κομισιόν συνεχίζει τις συνομιλίες για παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε τη συμφωνία ως «τον πρώτο σταθμό στην επιβολή της Στρατηγικής Εμβολίων».

Μετά τις πρώτες δύο φάσεις, το υποψήφιο εμβόλιο έφερε «πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα» σχετικά με την ασφάλεια και την ανοσία, σύμφωνα με την Κομισιόν, που προσθέτει ότι η απόφαση για τη στήριξη του συγκεκριμένου υποψήφιου εμβολίου βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ αυτών οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, η ταχύτητα της παράδοσης, το κόστος και η δυνατότητα μεγάλης παραγωγής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (301)
Tags:
Κομισιόν, φαρμακευτική, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK