16:35 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

To ζήτημα των κυρώσεων στη Λευκορωσία θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο την Πέμπτη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν για τις πιθανές κυρώσεις στη Λευκορωσία σε μια άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο την Πέμπτη, δήλωσε την Τρίτη η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Χέλγκα Μαρία Σμιντ. 

«Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης έχει ήδη επιφορτιστεί να προετοιμάσει τις κυρώσεις της ΕΕ σε ό,τι αφορά τους υπεύθυνους για βία, καταστολή, αλλά και παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αυτό προετοιμάζεται και θα το συζητήσουμε με τους υπουργούς Εξωτερικών αργότερα μέσα στην εβδομάδα που θα έχουμε μια συνάντηση τύπου Gymnich» δήλωσε η Σμιντ σε σύνοδο μιας επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μπορέλ έτοιμος να πάει στο Μινσκ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του Ζοζέπ Μπορέλ είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Λευκορωσία για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στις ταραχές στη χώρα, έκανε επίσης γνωστό η Γραμματέας.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει δηλώσει την ετοιμότητά του να πάει και να επισκεφτεί [τη Λευκορωσία], αλλά προς το παρόν επικεντρώνεται στην πρόταση του ΟΑΣΕ, την οποία είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε» δήλωσε η Σμιντ σε σύνοδο μιας επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Tags:
Ζοζέπ Μπορέλ, ΕΕ, συνάντηση, κυρώσεις, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK