15:13 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας έκανε ξανά γνωστή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΕΕ έχει λάβει από καιρό την απόφαση να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, υπογράμμισε ο Ππρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Μακάλιστερ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τα κράτη-μέλη της, την Ελλάδα και την Κύπρο. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις συνεχιζόμενες, πολωτικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μακάλιστερ προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας, στο οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ως παρατηρητής.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το θέμα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής επανέλαβε ότι η βασική απόφαση της ΕΕ είναι να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει ληφθεί εδώ και καιρό.

«Αυτό σίγουρα οι υπουργοί θα το υπογραμμίσουν σήμερα εκ νέου» τόνισε.

Τη στήριξή της στην Ελλάδα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου εξέφρασε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
Tags:
κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τουρκία, Ελλάδα, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK