04:08 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
0 20
Βρείτε μας

Ως «έγκυρες» χαρακτήρισε, το Σάββατο (29/08), ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις εκλογές που διεξήχθησαν στη Λευκορωσία, στην οποία έκτοτε έχουν εκδηλωθεί διαδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε, το Σάββατο (29/08), ως «νόμιμες» τις εκλογές που διεξήχθησαν στη Λευκορωσία, στις 9 Αυγούστου, και έκτοτε έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις στη χώρα. 

Ειδικότερα, ο Πούτιν ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο «Russia 1»:

«Υποστηρίζουμε ότι οι εκλογές ήταν έγκυρες».

Υπενθυμίζεται ότι στη Λευκορωσία έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες διαδηλώσεις από πολίτες που αντιδρούν στην εκλογική νίκη του Αλεξάντερ Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Κυριακή (09/08).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Λουκασένκο εξασφάλισε ισχυρή νίκη, λαμβάνοντας πάνω από το 80% των ψήφων.

Η Αντιπολίτευση, ωστόσο, επιμένει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν νοθευμένα, με χιλιάδες υποστηρικτές της να βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας νέες εκλογές.

Αμφιβολίες για τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν εκφραστεί και από χώρες της Δύσης, με τον διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, να δηλώνει πως η Ε.Ε. αρνείται να δεχτεί τη νίκη του Λουκασένκο και εξετάζει πιθανές κυρώσεις εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων της Λευκορωσίας.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
Tags:
Λευκορωσία, εκλογές, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK