01:46 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (499)
0 20
Βρείτε μας

«Θα ήταν σοβαρό σφάλμα να αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Η παραβίαση του θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία είναι απολύτως απαράδεκτη» ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, σε ομιλία του σήμερα στο Παρίσι, παρουσία του Γερμανού υπουργού εξωτερικών, Χάικο Μάας, στο σεμινάριο εργασίας των πρέσβεων της Γαλλίας στις ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, «θα ήταν σοβαρό σφάλμα να αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων».

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες, όπως σχολίασε, ήταν «πυκνές, ίσως μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό».

«Όταν ένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολιτική τετελεσμένου γεγονότος, μια πολιτική επιθετική και αδικαιολόγητη, οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά, διότι πρόκειται για μια απειλή ενάντια στην κυριαρχία και στα συμφέροντα της Ένωσης. Η Τουρκία παραβιάζει τον θαλάσσιο χώρο κράτους-μέλους της ΕΕ» τόνισε.

«Η ΕΕ είναι έτοιμη για διάλογο. Είναι όμως εξίσου έτοιμη να εκφραστεί με κατηγορηματικό τρόπο, μέσω κυρώσεων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο» ανέφερε και προσέθεσε πως αυτό άλλωστε αποφασίστηκε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα.

«Κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και επιχειρησιακά μέσα, αποσκοπώντας στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Άγκυρα. Και στο ζήτημα αυτό, υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ του Προέδρου Μακρόν και της καγκελάριου Μέρκελ, ήτοι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Ο στόχος μας είναι μόνιμος και διπλός: Σταθερότητα και κυριαρχία» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (499)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK