22:30 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (526)
0 10
Βρείτε μας

Η Κομισιόν ζήτησε αλλαγή συμπεριφοράς και αποκλιμάκωση από την Τουρκία προειδοποιώντας για μέτρα. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε μάλιστα ότι είναι γνωστά τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να τηρήσει η γείτονα χώρα.

Αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας αλλιώς θα υπάρξουν μέτρα, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο, αναφερόμενος στις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 

Υπογράμμισε την αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα τονίζοντας ότι:

«Τo μήνυμα της ΕΕ ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά την αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν ξεκάθαρο σε όλα αυτά που περιμένουμε από την Τουρκία για να υπάρξει αποκλιμάκωση».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι υπουργοί ήταν ξεκάθαροι και για τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε δηλαδή αναμένεται η αλλαγή συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για τις συνέπειες αν αυτή δεν υπάρξει.

«Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο, τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και επίσης τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη από τους Τούρκους εταίρους και φίλους, ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν αναλόγως για να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε προς τον εναλλακτικό δρόμο των περιοριστικών μέτρων» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (526)
Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK