08:26 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Να στηρίξουμε την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως ΕΕ να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος Πρόεδρος» δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών της συνόρων κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό της αυστριακής εφημερίδας «Kronen Zeitung», με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, ο Κουρτς δήλωσε ότι για να μην επαναληφθεί το 2015 θα πρέπει η Ελλάδα να στηριχτεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία των εξωτερικών της συνόρων.

«Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε καληνύχτα Ευρώπη. Δεν επιτρέπεται κανείς να αφήσει να εκβιαστεί από τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εκμεταλλεύεται όσους βρίσκονται σε φυγή, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστριακός καγκελάριος προ ημερών είχε καταδικάσει με δριμύτητα τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας την ΕΕ να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετανάστες, πρόσφυγες, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Σεμπάστιαν Κουρτς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK