15:02 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (108)
0 0 0
Βρείτε μας

Ως λύση στην πολιτική κρίση, που έχει προκύψει στη Λευκορωσία, το Συμβούλιο Συντονισμού της αντιπολίτευσης κάλεσε, την Πέμπτη (03/09), σε διάλογο τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η κατάσταση στη Λευκορωσία παραμένει τεταμένη και τo Συμβούλιο Συντονισμού της αντιπολίτευσης καλεί τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε διάλογο. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (03/09), σε σχετική ανάρτησή του στο Telegram, το όργανο που ελέγχεται από τη λευκορωσική αντιπολίτευση, επισήμανε:

«Το Συμβούλιο Συντονισμού συνεχίζει τις εργασίες του, αλλά απαιτούμε επίσης να σταματήσει η πίεση. Ζητούμε διάλογο και επίλυση των πραγματικών συγκρούσεων και απειλών».

Όσον αφορά στη λέξη «πίεση» που χρησιμοποιήθηκε, το Συμβούλιο εννοούσε την Όλγα Κοβάλκοβα και τον Σεργκέι Ντιλίβσκι, που είναι μέλη της προεδρίας του και η κράτηση των οποίων παρατάθηκε για άλλες 15 ημέρες.

Μάλιστα, το Συμβούλιο πρόσθεσε:

«Ο διάλογος είναι η μόνη σωστή λύση στην τρέχουσα κατάσταση και η μόνη δυνατή έξοδος από την πολιτική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Λουκασένκο πρέπει να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους και να αρχίσει τον διάλογο αντί να συλλάβει περισσότερους ανθρώπους».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο δημιουργήθηκε μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου για την επίβλεψη της μεταβίβασης εξουσίας, αφού η αντιπολίτευση απέρριψε την επανεκλογή του κ. Λουκασένκο.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (108)
Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK