19:19 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (498)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα απέστειλε για ακόμη μία φορά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο.

Τη σημασία της αλληλεγγύης της Ε.Ε. σε Ελλάδα και Κύπρο τόνισε ξανά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για διαμεσολάβηση της Ελβετίας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε:

«Kαταγράφουμε τις προτάσεις για διαμεσολάβηση αλλά αυτό που είναι σημαντικό για την ΕΕ, είναι η ενότητά μας, η αλληλεγγύη μας με την Κύπρο, με την Ελλάδα και η ανάγκη να βρεθεί μία λύση» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι μονομερείς ενέργειες.

Την ξεκάθαρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο εν μέσω της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε ξανά πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

«Η αλληλεγγύη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ξεκάθαρη» είχε τονίσει ο κ. Στάνο μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας παράλληλα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα εις βάρος της Τουρκίας.

«Η Ε.Ε. είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και η προσδοκία της Ε.Ε. εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, και τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της Ε.Ε. να δει την αποκλιμάκωση, να δει διάλογο και δέσμευση και όχι βήματα, μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως ακόμη κι αν δεν υπάρχει διάλογος, η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί από την πλευρά της εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τσαβούσογλου: Εάν η Ελλάδα το πιστεύει, ας κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Την ίδια ώρα αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Αθήνα για αποχώρηση από τις τεχνικές συνομιλίες.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για ετοιμότητα της Τουρκίας «για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις».

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε γιατί είμαστε σίγουροι για τις θέσεις μας, αλλά η Ελλάδα δεν συμφωνεί με αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι οι τουρκικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο «διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (498)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, αλληλεγγύη, Τουρκία, ΕΕ, Ελλάδα, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK