16:37 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε ο καταυλισμός στη Μόρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται στους δρόμους.

Ετοιμότητα για να προσφερθεί στήριξη στην Ελλάδα μετά την καταστροφή στον καταυλισμό της Μόριας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, «η σκέψη μας είναι σε όλους όσοι κινδύνευσαν στον καταυλισμό της Μόριας. Πλήρη αλληλεγγύη με τους ανθρώπους στη Λέσβο που παρέχουν καταφύγιο, τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και έτοιμοι να κινητοποιήσουμε στήριξη».

​Σημειώνεται ότι από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στη Μόρια καταστράφηκαν οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών εντός και εκτός του ΚΥΤ, ενώ το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς μετανάστες είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Εξάλλου, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανήλικων που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαρλ Μισέλ, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK