15:29 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, θεωρεί ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι επέζησε χάρη στη γρήγορη αντίδραση του πιλότου που έκανε αναγκαστική προσγείωση και στο ότι οι Ρώσοι γιατροί τού χορήγησαν τάχιστα ατροπίνη.

Άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» υποστηρίζει πως στο Βερολίνο πιστεύεται ότι η προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, επέζησε λόγω της γρήγορης αντίδρασης του πιλότου και των γιατρών στο νοσοκομείο του Ομσκ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία, στις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια πτήσης του στη Ρωσία και ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ομσκ και έτσι η προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί ήταν σίγουροι για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, έδωσαν το «πράσινο φως» και έτσι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι ένα εθνικό στρατιωτικό εργαστήριο βρήκε ίχνη νευρικού παράγοντα από την ομάδα Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι.

Η Μόσχα απάντησε επισημαίνοντας την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στους ισχυρισμούς του Βερολίνου και σημειώνοντας ότι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες στον Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα γερμανικό ινστιτούτο τοξικολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάλνι είχε δηλητηριαστεί με μια αναβαθμισμένη έκδοση μιας ουσίας από την ομάδα Νοβιτσόκ που ήταν προηγουμένως άγνωστη, αλλά θεωρείται ότι είναι πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα.

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης υποστήριξε, ακόμα, ότι η νέα έκδοση του Νοβιτσόκ που χρησιμοποιήθηκε στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, έπρεπε να ενεργήσει πιο αργά απ' ό,τι άλλες μορφές του νευροτοξικού παράγοντα και έτσι όσοι κρύβονται πίσω από το περιστατικό, περίμεναν ο Ρώσος να πεθάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η «Die Zeit», τόσο η γρήγορη αντίδραση του πιλότου που έκανε αναγκαστική προσγείωση και το ότι οι Ρώσοι γιατροί χορήγησαν τάχιστα ατροπίνη στον Ναβάλνι, κράτησε στη ζωή τον πολιτικό.

Το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ανέφερε, τη Δευτέρα (07/09), ότι η κατάσταση του Ναβάλνι είχε βελτιωθεί και βγήκε από το τεχνητό κώμα.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK