03:06 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (468)
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν ανεπίσημα στο Βερολίνο. Η ΕΕ χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφορικά με την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια.

Να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο ζητά από την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και την αποχώρηση του Oruc Reis από την περιοχή

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, προχώρησε σε αυτή την τοποθέτηση σε ερώτηση -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων- σχετικά με την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού στην Αττάλεια.

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν ανεπίσημα στο Βερολίνο. Η ΕΕ χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκλαμβάνονται ως προκλήσεις από κάποια από τα κράτη-μέλη μας, εκλαμβάνονται ως ενόχληση στις σχέσεις μας» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα… Άγκυρα.

«Ακολουθεί συζήτηση για την Τουρκία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συζητήσουν, επίσης, το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτή θα είναι ευκαιρία για τα κράτη-μέλη να έχουν πλήρη συζήτηση όλων των πτυχών της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και να δούμε πώς θέλουμε να προχωρήσει υπό το πρίσμα των πρόσφατων και των επόμενων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (468)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν, Ελλάδα, Τουρκία, Oruc Reis, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK