19:10 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (86)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε πριν από λίγο η γερμανική κλινική Charité.

Η υγεία του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, συνεχίζει να βελτιώνεται και μάλιστα, αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα, όπως δήλωσε η κλινική Charité στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερμανική κλινική, η κατάσταση της υγείας του κ. Ναβάλνι έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

«Ο ασθενής αποσυνδέθηκε πλήρως από τον αναπνευστήρα. Μπορεί να κινηθεί όλο και περισσότερο και είναι σε θέση να σηκωθεί ακόμη και προσωρινά από το νοσοκομειακό του κρεβάτι» τόνισε η Charité.

​Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον δεύτερο να ισχυρίζεται πως οι αναλύσεις έδειξαν ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με ουσία παρόμοια με το Νοβιτσόκ.

Η Ρωσία, ανέφερε ο κ. Πούτιν, χρειάζεται υλικό από τη Γερμανία για να καθορίσει τι συνέβη στον Ναβάλνι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Κρεμλίνο μετά τη συνομιλία των δύο ανδρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν τόνισε πως οι ανεδαφικές κατηγορίες κατά της Ρωσίας σχετικά με τον Ναβάλνι είναι απαράδεκτες. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μακρόν ανέφερε στον Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Αλεξέι Ναβάλνι και ότι η ανάλυση του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι είχε δηλητηριαστεί με ουσία τύπου Νοβιτσόκ.

Ο Γάλλος ηγέτης εξέφρασε, επίσης, πλήρη αλληλεγγύη στο Βερολίνο σε σχέση με τα μελλοντικά βήματα σχετικά με την κατάσταση.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (86)
Tags:
τροφική δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, δηλητήριο, κλινική, Γερμανία, Ρωσία, Υγεία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK